Sådan får du et gruppeinterview til at lykkes

Du kan være i stand til at tage en drink shaker til en gruppe jobsamtale og gå væk med et tilbud om beskæftigelse. Dette er sandt – gruppeinterviews handler om at skille sig ud. Men når alle har det samme mål, er det ikke let.

Gruppeinterviews er meget populære hos virksomheder, der beskæftiger et stort antal mennesker (som supermarkedskæder og detailhandel). De bruges også til at rekruttere kandidater til meget eftertragtede kadetter i banker og revisionsfirmaer.

Det er min personlige historie. Jeg var blandt fem ansøgere, der blev tilbudt et job efter en syv timer lang gruppe interview. Interviewet startede med 50 personer. Vi skulle hver især holde tre minutters tale. Jeg valgte at ‘drikke’ til min succes ved at bruge mine personlige egenskaber som ingredienser i job-succes cocktail.

Hvorfor lykkedes det? Fordi jeg synes, at talen var mindeværdig. Måske mere for cocktail shaker, men det gjorde stadig indtryk. Hvis du undlader at gøre indtryk i gruppeinterviews, vil du gå tabt i mængden. Selvom du ikke behøver at medbringe en cocktail shaker, bør du tænke over, hvordan og hvad du vil sige. Overvej, hvordan du vil se ud og føle. Unikhed og være anderledes kan endda hjælpe dig med at blive bemærket.

Tip: Drik ikke under interviews.

Det andet spørgsmål

Hovedemnet for gruppeinterviewet bør være Sh nuance. I stedet for at liste alle dine daglige opgaver og derefter gå videre til næste trin, kan du dele nogle tanker om din filosofi, et land, der interesserer dig, eller et spørgsmål af betydning for dig. Tal ikke om penge, selvom du måske har tjent dem.

Tip – Hvis du er usikker på, hvad der kan deles, skal du spørge din vært, om vedkommende kan oprette en liste af høj kvalitet, der skal deles.

Spørgsmål 3: Fortæl os om dine drømme.

Dette er et vanskeligt spørgsmål, da det beder dig om at tænke ud af boksen og ikke inden for rammerne af den rolle, du i øjeblikket spiller. Her er hvad jeg foreslog.

Tip – Karrierepræstationer bør ikke vises på dit CV

Det andet spørgsmål

Denne vil kræve et direkte svar. Nævn det ikke, hvis du ikke er i stand til at anvende din viden til stillingen. Spørg i stedet dig selv, hvordan du kan anvende din viden. I ovenstående eksempel kan Henry overveje, hvordan han bedst anvender sin viden som projektleder. Dette spørgsmål ville svare til det vanskeligste, hvor De må nævne en særlig præstation.

Tip: Tal om dine resultater og oplevelser på en resultatdrevet måde.

Spørgsmål 5: Hvad fik dig til at sige dit job op?

Dette spørgsmål er åbent for mange svar. Dette kunne være “min chef var en idiot”, virksomheden var ustabil, eller “selvfølgelig nød jeg mine tider med dem”, eller “det er sådan, vi gør dette job.” Der er mange måder at sige det samme på. Du kan vælge mellem flere forskellige måder.

Tip 1: Kom ikke med negative kommentarer om dit tidligere job, selvom det kan have været en motivationsfaktor.

Har du brug for et motiverende brev? Det handler ikke om, hvad du gjorde på dit sidste job. Det handler om, hvordan du kan opbygge en fremtidig karriere.

Tip: Før jeg kommer ind i nitty-grynet, lad mig fortælle dig om den organisatoriske struktur i virksomheden.Organisatoriske strukturer er virksomhedens identitet. Alle svar skal svare til virksomhedens identitet.

Du bliver måske spurgt, om du har arbejdet i en sportsklub.

Forskning har vist, at det er afgørende at forstå, hvordan et projekt fungerer, og resultaterne kan gøre det til en succes. Throughrics Learning har den eneste virksomhed, der kan bruge din historie som et værktøj til at åbne døre til succes.

Det er mit håb! Vi er taknemmelige!

Du kan e-maile mig spørgsmål og kommentarer. Besøg min blog.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *